perjantai 14. syyskuuta 2012

alukusäpinää

Muutama päivä on ehtinyt kulua siitä, kun avasin tämän sivun...enkä vieläkään ole ehtinyt lisätä tänne kuvia saati sitten muuta mukavaa..mutta ei hätä ole tämän näköinen, sivulta www.facebook.com/sokeriruusu löytyy jo nyt paljon tietoa ja kuvia siitä, mitä olen tehnyt ja mitä teen.

Lyhyesti kerrottuna olen päätynyt kakkumaailmaan puolivahingossa: olen ollut muutaman vuoden varsinaisesta ammatistani vanhempainvapaalla. Koska perheessämme on parhaimmillaan 7 lasta, riittää synttäreitä dun muita kissan ristiäisiä lähes joka kuulle ja kakkuja saa leipoa varsin mukavat määrät. Reilu vuosi sitten ihana anoppini täytti 80-vuotta ja päätin yllättää hänet kakulla - olin harrastanut kiinalaista kalligrafiamaalausta muutaman vuoden ja ajattelin hyvínkin selviäväni lintujen maalaamisesta kakun pinnalle. Nälkä kasvoi syödessä, kun huomasin, kuinka ihana maailma näihin kakkuihin liittyy, vähitellen kysyntä alkoi olla sen verran kovaa erilaisille koristeille, että päätin alkaa valmistaa tilaustöitä.

Rakkaus tähän harrastukseen periytyy varmasti saksalaisilta esi-isiltäni, joilla on ollut sokerileipomo viime vuosisadan alun Saksassa. Rakkauteni kakkukoristeiden tekoon merkitsee minulle sitä, että suunnittelen jokaisen koristeen huolella asiakkaani tarpeita kuunnellen. Valmistusvaiheessa koristeet tehdään massan värjäyksestä lähtien käsityönä, joten jälki on takuuvarmasti yksilöllinen. Erityisesti lähellä sydäntäni ovat lasten koristeet hentoine väreineen sekä erilaisiin perhejuhliin liitetyt koristeet. Ajatuksenani on, että asiakkaalle jää pitkäaikainen muisto juhlasta, sillä nämä koristeethan säilyvät, mikäli niitä ei heti kakun päältä syödä, varsin pitkän ajan. Jokaisen koristeen mukana saat myös "hoito-ohjeen". Ennenkuin saan tämän sivuston kuntoon, käy ihmeessä Sokeriruusun Facebook-sivuilla ja mikäli juhlat kolkuttelevat ovella, ota rohkeasti yhteyttä.

Sokerisin terveisin

Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti